rossi company2

... a növényi olajokból és használt sütőolajból történő biodízelgyártásunk lényeges mértékben járul hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentésének teljesítéséhez...

sipkadole

A Rossi Biofuel Zrt. az Envien Csoportba tartozik, mely jelentős szerepet játszik a régió bioüzemanyag-előállításában.

A Rossi Biofuel Zrt. biodízel üzeme a MOL Nyrt. Komárom Bázistelepén található. Zöldmezős beruházásként alakult 2006-ban, a termelés 2007. decemberében indult meg.

A Rossi Biofuel Zrt. fő tevékenysége a biodízel előállítása friss növényi, illetve használt sütőolajból, amely tevékenységet egységes környezethasználati engedély birtokában végzi.

A biodízel-üzemanyag növényi és állati eredetű zsírok és olajok, trigliceridek a kálium-metilát katalizátor jelenlétében, metanollal történő átészterezésével előállított késztermék – zsírsav-metilészter. A biodízel gyártása (átészterezés) a Licenzor PPM által szállított, 3 db, egyenként 50 000 tonna/év kapacitású gyártósorral történik. A biodízelgyártási folyamat során melléktermékként glicerines fázis, a biodízel mosása során pedig szappanos víz keletkezik.

zavr

Figyelmeztetés:

Tisztelt Partnereink és Látogatók!

Tekintettel arra, hogy nevünkkel sajnálatos módon ismeretlenek visszaéltek, ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy társaságunk, a ROSSI BIOFUEL Zrt. használt sütőolajat kizárólag vásárol illetve feldolgoz, használt sütőolajat nem ad el illetve nem értékesít, forgalmaz.

Amennyiben bárki megkeresi Önt, hogy (glicerint, g-fázist, szappanos vizet, használt sütőolajat vagy növényi olajat) értékesítsen Önnek, mint a ROSSI BIOFUEL Zrt. termékét, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk a sales@rossibiofuel.hu email-címen annak érdekében, hogy igazolást nyerjen, hogy valóban a mi munkatársunkkal vette fel a kapcsolatot, különösen abban az esetben, ha előlegfizetést is kérnek Öntől. Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy ROSSI BIOFUEL Zrt. biodízelt kizárólag saját maga értékesít és nem vesz ehhez igénybe közvetítőket illetve forgalmazókat.

tvorba web stránok